Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Orättvis hetsjakt på A-traktorägare – alla är inte busar

Det finns ungdomar som stökar och ställer till och det finns ungdomar som sköter sig. Oavsett om de åker runt i A-traktor eller håller på med annat.

Tyvärr verkar nu den del av A-traktorburen ungdom som missköter sig få dominera bilden av A-traktorägare i Sandviken. Följden blir en överdrivet negativ bild i media och samhället i övrigt, vilket till exempel får till följd att vissa bilbesiktningar i Sandviken har som måtto att hellre fälla än fria (påverkade av debatten?).

Till exempel detta med nyare motorstarka A-traktorer som SMO-strypts. I startögonblicket får de en extra kraftig rörelseenergi framåt och med stora fälgar och välpumpade däck kan de nå 35–38 km/h under ett fåtal sekunder innan strypmekanimsen slår till och reglerar farten till 30 km/h. Hur realistiskt är det att en A-traktorförare manipulerar sin motor för att den ska kunna nå 38 km/h i stället för 30 km/h? Vill de trimma så trimmar de betydligt hårdare än så och ser även till att dölja det.

Ta hand om buset och de som skränar och stör på Ica Maxi eller åker runt i rejält trimmat, men låt de som försöker följa alla krångliga bestämmelser slippa igenom utan pettimeterbeslut om att det går 3 km/h för fort.

Jonas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare