Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Orättvist med nya soptaxorna – väg tunnorna i stället

Annons

Det är bra att vi börjat tänka till och ta hand om våra sopor. I vårt hushåll har vi tömning av tunnan var fjärde vecka. Skulle kunna vara utan soptunna helt eller ha tömning ännu färre gånger. Har bara lite på botten i den då också.

Sorterar plast, tidningar, kartonger, metall, glas, lampor, batterier, pantar och tänker till en extra gång innan vi köper något. Har ingen komposttunna. Tar tillvara på allt hushållsavfall och har Bokashi-hinkar och gör egen jord som vi använder i vår trädgård. Växer så det knakar av det egna avfallet. Plus att vi har en komposttunna i trädgården för grövre material som tar längre tid att bli jord.

Känns väldigt orättvist om vi då ska få en höjning av sopräkningen. Inte rätt att "dra alla över en kam". Tycker att man ska väga soptunnan i varje hushåll och få betala därefter. Om man då är rädd för att andra ska lägga sopor i tunnan får man väl ha lås på sin tunna.

MK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare