Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Orimlig väntan på bussar för Österfärnebos elever

Annons

Eleverna från Österfärnebo får betala ett högt pris för den okunskap politiker och tjänstemän visar upp när det gäller hur deras beslut fungerar i verkligheten. Skolskjutsarna strular.

LÄS MER: Splittring i majoriteten om Österfärnebo skola

LÄS MER: Ingen rekrytering av lärare till Österfärnebo och Hammarby

Exempel: Eleven X slutar tidigare 1 dag/vecka, åker med buss 47 som anländer till Österfärnebo kl. 15.10 och tvingas där vänta vid en icke upplyst busshållplats, som dessutom saknar tak, tills anslutningsbussen avgår kl. 16.30, för att få sin berättigade skjuts till hemmet.

De högstadieelever som drabbats av kunskapsnämndens beslut om ”tillfällig flytt av elever” finns idag utplacerade vid tre olika högstadieskolor inne i Sandviken. Eftersom eleverna går i olika skolor/klasser har de olika sluttider och detta blir ett jätteproblem i praktiken.

Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) hanterar skolskjutsar och där arbetar man med ”ramtid”, det vill säga utgår från att alla kommunala högstadieskolor slutar kl. 15 varje dag. Så ser det dock inte ut i verkligheten.

Flera av högstadieeleverna i Österfärnebo uppfyller kommunens kriterier (färdvägens längd, trafikförhållanden, elevens funktionsnedsättning eller annan särskild omständighet) för att erhålla skolskjuts mellan hemmet och närmast belägna busshållplats. Dessa så kallade anslutningsbussar får bara köra en gång per dag. Alltså får eleverna invänta varandra.

Att behöva vänta upp till 1,5 timmar på busshållplatsen efter att ha åkt buss i närmare en timme är inte okej! Hur kan det får blir så här efter alla era löften?

Österfärnebo Sockens Utvecklingsgrupp

genom Sophia Malm och Örjan Lundell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare