Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Orimligt lång väntetid på pengar från Alfakassan

Hur kan det vara rimligt att det ska behöva ta 10–12 veckor innan man får ersättning från Alfakassan, trots att allt underlag är inskickat? På frågan hur man ska kunna betala hyra och övriga räkningar var svaret att de inte bedriver någon ekonomisk rådgivning.

Alla människor, och särskilt unga, har inte stora besparingar som de bara kan plocka fram när de blir arbetslösa. Att det kan vara en viss väntetid kan jag ha förståelse för, men tre månader kan inte vara rimligt!

Trodde a-kassa fanns för att kunna klara det nödvändiga i vardagen, för att inte behöva söka socialhjälp eller låna av släktingar. Att dessutom bli otrevligt  bemött av någon som saknar förståelse för att det är stressande nog att vara arbetslös, utan att också behöva oroa sig för att inte ha pengar till hyra och mat, är inte vad människor behöver i den situationen.

Ellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare