Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oroande att människor litar på bluffmakare

Svar till signaturen "Medborgare": Ledarsidan ser inte verkligheten

Signaturen "Medborgare" skriver att Arbetarbladets ledarsida förnekar verkligheten och påstår att problemen i Sverige orsakats av socialism. Detta eftersom "entrepenören Henrik" på Youtube säger att det är så.

Det är lätt att vara raljant över okunskapen – vi som lyssnade i skolan vet ju att socialism betyder ett samhälle med i huvudsak gemensamt ägande, vilket vi är väldigt långt ifrån i Sverige. Men samtidigt blir man orolig över den svenska samhällsdebatten när människor litar blint på bluffmakare som levererar enkla lösningar i videoformat, allt som oftast med swishnumret ständigt blinkande i rutan.

Nästan alltid är det invandrarna som beskylls. Och sossar och feminister, så klart. De enorma transfereringar från fattiga till rika som gjorts sedan slutet på 80-talet påtalas aldrig; sånt är ju komplicerat, och dessutom är typer som Youtube-Henrik vinnare på den processen.

Resultatet av den här utvecklingen blir en fattig och förljugen samhällsdebatt, där folk inte ens fattar grundläggande begrepp. Djupt beklagligt i en tid där vi är i allt mer brådskande behov av lösningar.

H.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare