Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pandemin är en stoppsignal för vårt resursslöseri

Hur kan regeringen dela ut så rikliga dusörer till allt och alla? Miljarders miljarder. Tiden nu är ett utmärkt tillfälle för företag och individer att lära sig leva sparsamt, enkelt. Denna penningrullning gör mig upprörd. Lånar man miljarderna? Av vem? Ska allt betalas igen? Med ränta?

Sverige och stora delar av världen lever högt över vad Jorden kan leverera. Har någon hört talas om att vår standard bygger på 4,5 jordklot? Vi har ett. Vårt jordklot håller nu på att visa oss att det fått nog. Jag uppfattar pandemin vi lever i och med som en stoppsignal för vår framfart.

Men nej. Skyffla miljarderna över allt och alla – huvudsaken är att ekonomin återhämtar sig så att vi kan fortsätta som vanligt. Om vi inte tar reson nu kommer det att bli än hårdare bandage. När klimatkrisen utvecklas ännu ett steg står vi där maktlösa. Sommaren som den varit hittills, het och torr, blåsig, visar ett smakprov.

Gunvor Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare