Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pandemin har inte bara varit av ondo

Vad denna pandemi har åstadkommit, förutom sorg, är häpnadsväckande.

Förutom den svåra sorg som många har fått uppleva har den och kommer att förändra vårt samhälle. Den har och kommer att vända upp och ner på de mesta. Man blir enbart glad åt att alla gör det bästa av detta och ställer upp för allt och alla. Inget gnäll, utan alla gör så gott de kan och mycket mer.

Denna sammanhållning var det länge sedan man märkte av. Det har varit så mycket "jag vill" och "jag skall, bara jag". Detta har varit en stor saknad i samhället, att ta hänsyn till varandra och hjälpa varandra. Och vilken fantasi och vilket engagemang! Så många nya idéer och uppfinningsrikedom hade man inte kunnat förutse, men den har  funnits där långt under och bara velat ut. Och i ett nödläge spricker väggarna och det bara väller ut. Ta bara Allsången med Lotta och med Sanna på Skansen – man blir så glad och får uppleva detta med alla artister som ställer upp.

Och nu blir alla medvetna om att ingen klarar sig själv, utan vi är beroende av varandra, vilket bådar gott för framtiden.

Gittan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare