Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Patetiskt att ägna tid åt en flaggas placering

Att regionfullmäktige i tider som dessa ägnar tid åt en flaggas placering i mötesrummet blir patetiskt när man betänker situationen som så många medarbetare i regionen befinner sig i nu.

LÄS MER: Prideflaggan får topplacering i regionen – beslut efter hårda protester

Värdegrundsorden för regionen klingar lite ihåligt om de inte ”täcker upp” även för HBTQ-personer med visad respekt och likabehandling av medmänniskan.

Men i dessa kristider kanhända man faktiskt behöver ställa grupper mot varandra, några kanske till och med kan tänka sig stå tillbaka, i alla fall tills pandemin klingat av. Regionen har ju trots allt satsat gissningsvis 3,5 miljoner för 400 medarbetares (killgissning), HBTQ-utbildning och certifiering.

Att i det här läget ignorera elefanten i rummet, och vila tryggt i, att många av medarbetarna idag är medvetna om ”allas lika villkor, rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariation, sexuell läggning, ålder, social eller politisk tillhörighet” (saxat från regional kulturplan). Så varför inte satsa på äldres rättigheter 2020? Då kanske vi snart kan släppa ut alla 70+ på riktigt, i sommaren och friheten!

Riskgrupper

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare