Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pedagoger – klä er i orange och var med på Förskoleupproret 5 juni

Jag jobbar som förskollärare i Falu kommun och har så gjort i åtta år. Att jobba inom förskolan har alltid känts som ett kall, och jag har trivts bra. Dock kan jag inte undgå de höga krav som ställs på oss.

Det har ställts på sin spets till följd av viruset. På FHM kan man läsa i råd för förskola och skola att det är viktigt att tvätta händerna, hålla avståndet, påminna barn/elever om att inte ta i ansiktet och att nysa och hosta i armveck. Förutom att tvätta händerna (något vi alltid gör innan måltid, och så vidare) är det inget av dessa råd vi lyckas följa.

Att tro att lärare ska vara trygga för att det i förskola och skola är friska barn som vistas, är otroligt fel. Ribban för när man behöver hålla barnen hemma har höjts och vi har barn som hostar hela dagarna och där grönt snor forsar. Det är ingenting ovanligt i vår verksamhet, men något som känns desto mer påfrestande just nu.

På FHM kan vi läsa att förskolor och skolor kan genomföra förebyggande åtgärder för att hindra smittan från att spridas genom att exempelvis sprita datorer, telefoner och paddor 1 gång/dag. Handtag ska också rengöras. Leksaker med. Barn till vårdnadshavare som är hemma med syskon är också på förskolan, dagarna går åt att pussla ihop tider och ta hand om (i stort sett) fulla barngrupper.

Fredag 5/6 uppmanar jag ALLA som jobbar inom förskola att klä sig i orange tillsammans med Förskoleupproret!

Förskollärare i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare