Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pengar är inte allt – men mycket

En fråga som genom åren diskuterats ständigt med min far (-30 tal), där vi, jag (-50 tal) tycker olika är vad som händer om vi tar bort pengar? Några tafatta försöka att förklara kommer men inget konstruktivt. Motfrågor haglar från min sida och svårigheter att besvara uppkommer. Bortsett från hälsa så är pengar det viktigaste, och har vi inga pengar så har vi ju ingen hälsa heller, inga pengar ingen hälsa.

Vi rangordnas dagligen efter vad vi som individer åstadkommit i arbete, position, yrke, lön, bilar, fastigheter, tomter, aktier, pooler, och så vidare. Vi ser nu i coronatider vikten av en god ekonomi privat och i vårt land, vilket ställer det gamla talesättet "Pengar är allt!" på stup.

Vi matas dagligen med ”så mycket tjänar den eller den", "se vem som tjänar mest”, och så vidare. Så säg inte att pengar inte är allt, utan dem har vi inget. Inte ens hälsa och ett system som kan ta hand om oss när vi behöver. Hur hade mobiliseringen mot denna pandemi sett ut om Sverige inte hade haft pengar och en väl skött ekonomi och en del av invånarna en god ekonomisk planering?

gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare