Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pengar ska gå till de som förtjänar – inte tiggare som är olagligt i Sverige

Om man är av olika politiska åsikter inom Gävle kommun vad gäller att tillåta tiggeri på gator, torg, utanför affärer, och så vidare på allmänna platser, så ska jag upplysa om att man stödjer den kriminella brottsvågen.

Och jag skulle tro att det inte finns koll på vem som tigger., personen kan vara papperslös. Det innebär att personen inte har rätt att vistas i landet, därmed har den ingen rätt att sitta och tigga pengar.

Tyck inte synd om tiggande personer. Om de är lagligt bosatta här i landet, och utblottade, kan de gå till det sociala, där får de säkert hjälp med vad allt de behöver.

Tänk i stället på ensamstående mammor och pappor med en inkomst som sliter 24/7 för sina barn. Det ska inte fattas något för barn som växer upp i välfärdslandet Sverige. De behöver kommunens omsorg med mer än vad som är hittills är fastlagt i pengar. Alla vet att hyror, mat, kläder, skor, sjukvård och mediciner verkligen drar pengar av en.

För att inte tala om vad aktiviteter drar pengar av föräldrar, om man inte föredrar att sätta sig i parken gång på gång med ungarna.

Tänk om. Jag gillar att pengarna läggs på människor som förtjänar det.

LD, vaken medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare