Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker borde vara solidariska nu och sänka sina löner och arvoden

Jag tycker politiker på alla nivåer som avlönas, får arvoden och reseersättningar från skattemedel inte ska ha några höjningar – tvärtom borde de få sänkta löner/arvoden/reseersättningar. De gör i de flesta fall inte skäl för dessa fantasisummor och kan leva gott med mindre. Ska vi alla hjälpas åt så tycker jag i dessa coronatider med många arbetslösa, med mera, att det är på sin plats att de också bidrar ekonomiskt. 

Vi pensionärer (jag är en av fattigpensionärerna) skulle få en liiiten höjning 2021... Vart tar den vägen nu när pensionerna istället spås sjunka? Och att den sänkningen kompenseras av till exempel höjda bostadstillägg överensstämmer inte med sanningen. Då tycker ni att vi ska sälja våra hus så vi får bidrag. Alternativ då? Det är ju bostadsbrist!

Dessutom bygger ni inte som de flesta pensionärer vill bo. Nä, mitt i smeten bygger ni, på fina grönområden och parkeringar. Vi vill bo och leva i ytterområden, bo kvar i våra områden. Det finns så mycket mark att bygga på i dessa, och se till att det finns kommunikationer, och att de få butiker och skolor som ger arbetstillfällen får överleva. Då får barnen växa upp nära naturen. Bevara landsbygden!

Fattig sjukpensionär 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare