Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna borde agera mot trafiksituationen på Söder

Jag skrev en insändare för ett par månader sedan som berörde trafiken på Söder i Gävle.

Jag trodde i min enfald att avdelningen för trafikplanering (hette tidigare trafikkontoret) skulle bemöta det som jag skrev, men inte ett ord har man fått till. Det var väl inte lätt att bemöta det som jag skrev om heller för då hade man varit tvungen att erkänna sitt kapitala misslyckande med trafikplaneringen på den här delen av Söder, och då speciellt runt Vallbacksskolan. När man införde 30-kilometers-gränsen satte man upp skyltar naturligtvis, men den skyltningen fick massiv kritik, men svaret från trafikkontoret var att det var gjort efter bestämmelserna, men vilka bestämmelser var det? Det var väl deras egna uppgjorda bestämmelser.

En vacker dag fick trafikpolisen för sig att man skulle göra en hastighetskontroll här på Söder. Man tog ju massor med fortkörare naturligtvis. Men så var det en fortkörare som inte erkände att han kört för fort, han påstod att han inte sett någon skylt att det var 30 km i timmen där kontrollen var. Åklagaren på tingsrätten tog sin uppgift på allvar och gjorde sig ett ärende till platsen för kontrollen. Han kunde inte heller se någon skylt, så fortköraren fick tillbaka bötesbeloppet. Det var väl första och sista gången polisen hade fartkontroll på Söder.

Så asfalterade man om Brunnsgatan, och efter det blev det en tidningsartikel där talesmannen skröt om vad fint det blivit. Då frågade reportern varför det inte fanns några farthinder, då fick han det häpnadsväckande svaret att det var väl ingen idé att göra farthinder på den här delen av Söder, man gasar ju ju bara på mellan hindren.

Tydligen fanns det en hemlig agenda som rörde trafiken på Söder, tyvärr verkar den finnas kvar. Nu har man gjort farthinder på Kaserngatan, som för övrigt är i stort sett obebodd. Följden av detta blir ju att många bilister kör Luthergatan istället, så då blir det ännu mer trafik på den här delen av Söder och Vallbacksskolan. Det finns bilister som visar hänsyn mot oss gamlingar, men ingen kör ju 30 km i timmen.

Nu är det väl dags för politikerna att agera, men det bor väl inga politiker på Söder, och inga trafikplanerare heller.

Söderbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare