Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna borde veta hut – stäng inte korttidsboendet

När kommunen ska spara, är detta det första politikerna tänker på? Vi har alltid de gamlas och sjukas vård att förändra! Där finns alltid många möjligheter.

Nu har politikerna upptäckt att korttidsboende är en möjlig verksamhet att ta bort. De gamla vill ju komma hem från sjukvården så fort som möjligt.

Politikerna borde veta hut.

LÄS OCKSÅ: Slopat korttidsboende ska spara miljoner åt kommunen – de äldre ska vänta på äldreboende hemma

Den som har vårdats på sjukhus har fått en vård av personal som är skolad för uppgiften. Den vårdade känner sig frisk och tror att det fungerar även hemma. Tyvärr är det så att de flesta överskattat sin förmåga när de kommer  ut i verkligheten, det egna hemmet, som oftast är tomt. De är mycket hjälplösare än de trodde.

Nu har politiker fått en "lysande ide": vi installerar en kamera i bostaden så har de någon att prata med, ett dött föremål men vad gör det? De politiker som kommit på den här idén har inte förstått verkligheten och borde snarast avgå. Om de inte förstår det själv, så kasta ut dem. De har ingen verklighetsförankring. De har tydligen inte själva upplevt ensamhet och känslan av att inte vara behövd utan bara till besvär.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare