Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna medverkar till att skapa utanförskapsområden

Annons

Sverige har haft en totalt oansvarig migrationspolitik och den pågår fortfarande. Det kommer ett nytt Gävle till Sverige varje år. Numer är de flesta anhöriga och arbetskraftsinvandrare. Man tar hit landsmän och släktingar för arbeten på städföretag, pizzerior, personliga assistenter för sina anhöriga med mera. Unga tjejer och killar känner sig tvungen att gifta sig med någon från hemlandet. Alla dessa människor klumpar man ihop i samma stadsdelar, det vill säga där Gavlegårdarna har många hyreslägenheter till rimliga hyror.

Jag har inte sett tecken på någon vilja hos våra politiker att ta hand om dessa nyanlända. Om den viljan finns skulle man till exempel inte komma på tanken att förtäta Sätra och Andersberg med nya hyreslägenheter. I Sätra har man precis byggt tre höghus på parkeringen bakom centrum.

Nu vill man trycka in ytterligare 400 hyreslägenheter på parkeringarna i Sätra. Ett område som redan nu har problem med bränder och skadegörelse. Där barnen i förskolor och skolor till största delen består av barn med utländsk bakgrund.

Hur kommer det sig att Gavlegårdarna inte bygger hyreslägenheter i Strömsbro, Lindbacka, Stigslund, Hagaström, Fridhem med mera? I dessa områden är det främst svenska barn i förskolor och skolor.

Om det blev en större blandning av svenskar och personer med invandrarbakgrund så skulle vi kunna börja prata om att det satsas på integration. Det är bra att man satsar på kameraövervakning och väktare men det räcker inte. Barnen upplever sig som mindre värda i dessa områden, man klumpar ihop dem och det finns dåligt med förebilder. Beror denna ovilja från politikerna på att de själva bor i områden med främst svenskar? Skulle gärna vilja ha svar från någon politiker.

En som förlorat hoppet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare