Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiska ledningar har blivit en belastning för både invånare och vårdpersonal

Journalister har börjat gräva fram hur mycket ruffel och båg som är vanligt förekommande i vårt land. Läste att Skolverket försöker skyla över hur det sållats bort de urusla kunskaper barn till hitkommande har. Det kan inte anses vara annat än lurendrejeri, men är så vanligt inom de offentliga verksamheterna att det blivit en regel snarare än ett undantag

Välfärden som Löfven talar om har då inte de svagaste grupperna sett någonting av, men göra det bättre för dem skulle till och med vem som helst med normalt förstånd klara av.

Som vanligt tar Löfven i från tårna och skryter ohejdat att vi skall få den bästa välfärden i världen. Han kan ju börja med att infria löftet om att skatten för pensionärer tas bort i år, det är inte många månader kvar.

Löfven säger sig föra en socialdemokratisk politik, nu vet vi att borttagandet av värnskatten och kommande skattesänkningar för de med ett arbete inte bara kommer från C eller L. Är det så att Löfven är pragmatisk för vad som helst, eller ska man se det som att han inte har några egna personliga åsikter om någonting numera?

De bypolitiker som styr regionerna har knappast en aning om hur vårdskulden efter pandemin skall hanteras. Pengar kommer de att begära från statskassan, men pengar staten eventuellt betalar ut måste oavkortat gå till verksamheterna och den välutbildade personalen men även till nyanställningar.

Det behövs nya friska krafter eftersom många är slutkörda efter den segdragna pandemin. Men för att också kunna avlöna ny välbehövlig personal och höja lönerna för de som gjort ett jättejobb, måste administrationen bantas. Det är enkel matematik, till och med politiker borde förstå, men det är kanske att begära för mycket. Men de har ju använt samma metod genom att vända på alla stenar tidigare och kommit fram till att det fanns övertalig personal på avdelningarna. Det är med andra ord en fråga om vilka som behövs eller inte.

Vad har vi då, ett olösligt problem? Så länge vi har politisk styrning måste vi tyvärr se pessimistiskt på framtiden. Det är nämligen de professionella yrkesgrupperna som utför vården som allt hänger på, och de måste bli fler, ha bättre arbetsvillkor och ha inflytande över sina arbetsplatser. Dags att avskaffa politiska ledningar som blivit en belastning för både invånare och personal.

Sven-Erik Hemlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare