Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Portopriset är alldeles för högt i Sverige – släng ut Postnord

Annons

Alltså, om det nu är så små volymer post, varför då öka portopriset? Inse istället, och äntligen, att det är alldeles för dyrt som det är – sedan mycket länge.

Resultatet blir självklart helt tvärtom, det blir mindre volym, alltså ännu färre försändelser. Kom inte med det gamla vanliga och skyll på internet. Vi som skriver (sedan riktigt många år), skriver lika mycket och lika ofta som alltid. Tills nu vid årsskiftet.

I andra länder har de betydligt lägre portopriser än i Sverige. I Sverige måste vi vara bäst på precis allting. Även att missunna oss brevskrivare att fortsätta ha kontakt. I EMU-länderna kostar ett utrikes brev €1,10, det vill säga under 10 kr. 11 kr inrikes och 22 kr utrikes blir det för oss i Sverige. Hutlöst. Och det drabbar aldrig dem som har råd, de skriver väl inte brev över huvud taget.

Släng äntligen ut danskarna. Det är inte rätt att vi i Sverige ska försörja danska posten. Det har kostat oss 178 milj. nu senast, för att täcka deras underskott för ett lika misskött företag liksom det vi numera ser i Sverige.

Lena Palm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare