Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Provocerande felaktigt av Stig Mörtman

Annons

Svar till Stig Mörtman: En röd röst i EU-valet är en röst för "Nej till Sverige"

Stig Mörtman listar en imponerande mängd lögner i sina påståenden om vad en stark vänsterrörelse skulle innebära för Europa. När skribenten sprider lögner om oss tar vi tillfället i akt att berätta hur det är, vi anser att ärliga debatter är viktigt.

LÄS MER – DEBATT: En stark vänster i EU – ett måste för att stoppa rasisterna

Vi vill exempelvis ha en rättvis klimatomställning där de som förorenar mest ska bidra mest, ett EU som tar ett gemensamt ansvar för migration och flyktingar, att mänskliga rättigheter bevakas och upprätthålls och lagar som förhindrar de stora företagens skatteflykt.

Vidare påstår skribenten att Vänsterpartiet skulle vara ett hinder för innovativa personer som vill satsa på sina idéer och kunna skapa framgångsrika företag som bidrar till vår gemensamma välfärd, vad skribenten antingen saknar kunskap kring eller helt väljer att bortse ifrån är att Vänsterpartiet vill förenkla för mindre idéburna företag som idag ofta konkurreras ut av jättarna som kan använda sig av de orättvisa villkor som idag existerar på den europeiska arbetsmarknaden. Vänsterpartiet vill förhindra att företag ska kunna konkurrera genom att utnyttja arbetare och inte erbjuda de villkor som gäller på svensk arbetsmarknad och förenkla för dem som vill förverkliga sina drömmar.

Att sedan helt skamlöst påstå att en röd röst är nej till Sverige och mer makt till EU är provocerande felaktigt. I Vänsterpartiet är vi starkt kritiska till förflyttningen av makt från medlemsländerna till EU-parlamentet, vi är en garant för att bevaka länders självbestämmanderätt och att fokus läggs på frågor som måste hanteras på en internationell nivå.

Joel Nordkvist, ordförande Vänsterpartiet Gävleborg

Samuel Gonzalez Westling, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande i Hofors, och EU-parlamentskandidat för Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare