Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Regionen bör ta ett större ansvar för elevhälsan

Svar till Michael Arvidsson: Jag saknar visioner av Stenvard och Strömberg

Hej igen, och tack för din respons, Michael! Du ställer väldigt många bra och relevanta frågor, vilket det inte riktigt finns plats att svara på här på insändarsidan. Vi ska lyfta några av dem och försöka ge korta svar.

LÄS MER I DEBATTEN:

Politiken ska ge förutsättningar för ett hälsosamt liv

Med eget ansvar för hälsan kommer också krav på åtgärder

Vi måste se till att barn inte ärver ohälsa

Moderaternas vision är att vi ska ge de som bor och verkar i Gävleborg de bästa förutsättningar för att varje enskild individ ska kunna växa till sin fulla potential. Vi ser alltid till människan före systemet. Detta innebär att vi politiker måste ge de bästa förutsättningarna för att alla ska kunna leva ett hälsosamt liv. Då krävs det att vi gör tidiga insatser och vi vill därför att regionen tar ett större ansvar för elevhälsan. Vi är inte rädda för att flytta över det ansvaret helt till regionen om så krävs. Kan vi förebygga ohälsa hos våra barn och unga så har vi vunnit mycket för individen men också för samhället.

Vad gäller patienters valfrihet i Gävleborg så värnar vi vårdvalet och de möjligheter som detta gett oss. För att patienter ska ha en reell valmöjlighet krävs alternativ. Vi vill stimulera att fler olika alternativ kan växa fram och det i olika driftsformer.

Vi vill att vi prioriterar hälso- och sjukvårdsuppdraget och vill därför prioritera våra resurser dit genom att minska den centrala administrationen. Vi måste som politiker se till att varje skattekrona förvaltas på bästa sätt så vi får ut så mycket sjukvård som möjlighet för den. Vi moderater bekämpar alltid slöseriet av offentliga medel, som exempelvis att man har valt att köpa vindkraftverk i Kalmar.

Hör gärna av dig om du har ytterligare funderingar.

Det var åtminstone svar på några frågor om vår sakpolitik också lite om vår vision. Hoppas vi hörs.

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition

Camilla Strömberg (M), regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare