Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Risk att föräldrarna piskar upp en onödig oro för sina barn

När jag växte upp flyttade vi ofta och jag tror att jag bytte skola 6–7 gånger. Det gick bra och jag var aldrig orolig eftersom mina föräldrar var lugna, kloka människor som inte skapade oro och dramatik runt det.

Att barnen på Jernvallsskolan nu är rädda och ledsna tro jag beror mycket på att föräldrarna piskar upp en masshysteri över ett beslut som inte ens finns än, och på det sättet skapa en förväntansångest. Om det nu skulle bli det resultat man inte vill ha borde man ju behålla lugnet för att kunna stötta sina barn och kunna göra det bästa av situationen.

Det man sen kan oroa sig för är hur besluten i kunskapsnämnden tas då vice ordförande är i högsta grad jävig då han själv har barn på Jernvallsskolan. Det känns inte riktigt passande att han är med i processen.

Nu lägger han all sin energi på att kritisera sin egen nämnd och kunskapsförvaltningen istället för att komma med egna förslag och verka för alla barns bästa inte bara sina egna.

När sedan en lärare på Björksätraskolan i en artikel i Arbetarbladet säger att någon med insyn läckt uppgifter till tidningen i förtid och på det sättet skapat onödig oro, blir det ju ännu värre.

Till sist, lyssna på informationen, ställ frågor, lyssna på svaren, kom med egna förslag på lösningar och tänk på att det måste inkludera alla barn. Inte bara era egna.

Skoltrött

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare