Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så fruktansvärt uselt av er, Gävle Energi!

Nu har vi haft en alldeles för mild vinter ur ett klimatperspektiv, men ändå en nåd för alla hemlösa som fryser på gatorna. Men mild vinter eller inte så fryser folk ändå!

Nu har alltså ni, Gävle Energi, spillvärme som blåser ut till ingen nytta. "Elda för kråkorna" är ett uttryck som dyker upp. Det är normalt inget positivt för enskilda husägare, det är detsamma som att elda upp pengar. Det är dock ingenting ni behöver tänka på – det här är spillvärme som går rätt ut ur väggen till ingen nytta. Det är iallafall så ni helst vill ha det!

Men den här värmen kan faktiskt rädda liv! Gävles hemlösa har upptäckt att det går att överleva de kalla vinternätterna genom att samlas vid dessa utblås. Ni borde alltså känna er stolta över att kunna bidra till att göra dessa trasiga själars liv lite drägligare. Men se, det tycker ni inte är någon bra idé! Låt de hemlösa frysa ihjäl bara, för er spillvärme ska minsann spillas till kråkorna, inte till medmänniskor i utsatta situationer!?

Ni kallar det en "arbetsmiljöfråga", sen hägnar ni olagligt in hela byggnaden. Att det utanför väggarna inte är er egendom, utan offentlig plats, det skiter ni i! Ni anlitar ett företag och sätter upp ett staket. Väl investerade pengar för att "skydda" er spillvärme från att stjälas av patrasket. Att den värmen inte genererar en enda krona när den "eldas för kråkorna" har ju ingen betydelse, patrasket ska inte få stjäla ert avfall ändå! Låt dem frysa ihjäl bara! Här ska de minsann inte få stå på nätterna och överleva gratis!

På riktigt? Vad sysslar ni med?

Fanns minsta lilla medmänsklighet i ert företag skulle ni istället bygga små kurer runt utblåsen istället, så att alla som är i behov av det kan få värma sig

Jag lovar, det räcker att ha varit tvingad att sova på gatan en enda vinternatt för att en sån tanke skulle bli omöjlig att tänka! Jag vet. Jag har gjort det några gånger i mitt förra liv.

Om det fanns minsta lilla medmänsklighet i ert företag skulle ni istället bygga små kurer runt utblåsen istället, så att alla som är i behov av det kan få värma sig i den spillvärme som annars inte gör någon som helst nytta!

Jag önskar också att folk som bor i hyreshus kan lämna porten på glänt de riktigt kalla nätterna. Det kan också rädda liv! Och alla diskussioner om skadegörelse undanbedes vänligt men bestämt, jag lovar att de flesta nödställda som har nåden att hitta en olåst trappuppgång kommer att lämna den utan minsta spår.

Men Gävle energi... skäms!

Stojfen, tidigare Gävleborgare, numera en Dalmas utan knätofsar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare