Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så står vi i Sverige med en natur nersmetad av dessa monster till vindkraftverk

Hur mycket skall denna "regering¨ i vår kommun få göra fel innan vi kan avsätta den? Skulle en företagsledning sköta sig på samma sätt, så vore den utbytt för länge sedan.

• Rörberg, vilken flopp. Hur mycket har detta kostat och så är vi tillbaka på ruta ett.

• Bostäder på Näringen. Ovanpå ett sopberg, som sträcker sig tio meter ner i marken och kanske är en kvadratkilometer i yta. Hur många långtradare ska skickas till Sakab i Kumla för destruering av allt skit? Det kommer att kosta hundratals miljoner.

• Hamnens järnvägsspår över Näringen. Banvallen är byggd och ska nu inte användas. Nedlagt arbete för 30 miljoner kronor till ingen nytta.

• Vindkraftverken utefter kusten, dessa monster, som troligen inte kommer att monteras ner efter att de blivit förbrukade. Stoppa all byggnation av alla vindkraftverk. De förstör vår vackra natur. De begränsar alla människor från att vistas i naturen och ute på havet. Säkerhetsavståndet till vindkraftverken är 600 meter och det är oerhörda ytor de tar upp och gör oanvändbara för oss männviskor. Och djur, inte minst fåglar. Det behövs 9 000 vindkraftverk för att ersätta till exempel Forsmark. Det behövs en yta stor som Stockholm och Uppland för detta. Har vi råd att avvara så stora ytor av vårt land?

Många har varit rädda för kärnkraften och med viss rätt. Men nu är det nya tekniker på gång. I Finland bygger man två nya kärnkraftverk. De är mångdubbelt så effektiva, som de gamla. De utnyttjar kärnbränslet till 90 procent istället för 20 procent, som i de gamla. Strålningen försvinner på 100 år istället för 1 000 år, som i de gamla. Vore det inte bättre att satsa på detta? Det behövs bara en enda kvadratkilometer i landyta för ett kärnkraftverk.

Eller ska vi börja diskutera det nyaste inom elproduktionen? Fusionskraftverk. Totalt utan strålning och koldioxidutsläpp. Det forskas otroligt mycket just nu inom denna gren. De ledande länderna är England, USA och Frankrike. I Frankrike bygger man nu det första fusionskraftverket och detta ska vara i drift runt 2030. Därefter kommer land efter land att bygga dessa kraftverk. Sedan står vi där i Sverige med en nersmetad natur av dessa monster till vindkraftverk. Ett fusionskraftverk tar upp en fjärdedel av ett kärnkraftverks landyta.

Om ni har en möjlighet, ta en titt på Portugal hur de har förstört sitt landskap med alla vindsnurror. Det ser för jävligt ut. Så ska vi inte ha det i Sverige. Stoppa Miljöpartiet och Centerpartiet och deras korkade tankar om vindkraft. Avsätt Jörgen Edsvik och hans gelikar och se till att det blir vettiga människor som styr vår kommun.

Fusionskraft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare