Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sagan om Låglöna som längtade till byn Jämlikheten

Annons

"Om jag skulle testa att försöka minska rejält i storlek, så kommer jag kanske i mina gamla kläder lagom till nästa år", tänkte den ekonomiska Klyftan oerhört optimistiskt. "Jag har blivit på tok för bred på senare år."

Vad Klyftan inte visste, var att den lömska Värns-Katten smidde helt andra planer för henne. Lagom till årsskiftet planerade han att bara försvinna, gå upp i rök, och på så sätt göra vad han kunde för att inte ge Klyftan en chans att minska.

När hans kumpan, den listiga Jobbs-Katten, alias "Avdraget", fick höra om Värns-Kattens plan nickade han gillande. Precis i hans smak.

Den med tiden allt frodigare Arvs-Katten och hans polare, den numera överviktiga Förmögenhets-Katten hade också de tidigare gjort vad de kunnat för att lura Klyftan och få henne att bli allt bredare.

Numera låg de inte sällan och jäste på mindre nogräknade paradisstränder och hade med tiden blivit allt fetare.

Samtidigt som den ekonomiska Klyftan tänkte på hur hon skulle göra för att minska, satt Låglöna i byn Tunna Plånboken och planerade en resa. Hon skulle så innerligt gärna vilja besöka, ja, allra helst flytta till, byn Jämlikheten, en fantastisk plats hon hört så mycket gott om.

Visserligen låg Jämlikheten väldigt långt borta. Vägen dit hade förlängts många gånger om och nu hade Låglöna dessutom hört att från och med årsskiftet skulle vägen dit utökas med ännu en etapp. Det hade visst den sluga Värns-Katten sett till genom sitt planerade försvinnande.

Så Låglöna tänkte göra allt hon kunde för att försöka ta sig till Jämlikheten innan nyår. Om hon väntade för länge, kanske platsen så småningom skulle hinna försvinna för gott från kartan.

EIF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare