Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Samma reseregler gäller för alla – inte bara asylsökande

Svar till P.B: Det finns många artiklar om att invandrare reser gratis till sina hemländer

P.B är nog lite korkad ändå, klart man kan tolka allt som man vill. Om nu P.B ska hänvisa till Arbetarbladets artikel, så ska du också förstå vad du läser. ”Den som uppbär ekonomiskt bistånd är inte belagd med reseförbud, varken till annan kommun eller till utlandet”, skriver förvaltningsrätten i sin dom. Helt rätt , det gäller alla som har eller tänker söka socialbidrag. I domen konstateras också att det enligt praxis kan finnas skäl att bevilja bistånd till en utlandsresa om det är nödvändigt för att möjliggöra umgänge mellan föräldrar och barn.

Det står ingenstans att detta endast gäller flyktingar/asylsökande, och inte heller att man är tvingad att betala resan, för som i det här fallet var en "flykting". Hade P.B själv varit i samma situation och hade familj i en annan kommun/annat land så gäller samma regler för P.B. Så gör det inte till något det inte är, att man kan gå till sociala och få resor, bara för man är flykting/asylsökande!

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare