Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sandvikens kommun hindrar våra elever att lära sig

Annons

I Sandviken har vi vad man kallar en digital skola. Det betyder att alla elever har rätt till en egen dator, vilket så klart är jättebra och oundvikligt i dagens samhälle, men även tillgång till digitala läromedel. Inget av detta är ett problem.

Det problem vi tyvärr har i kommunen är att vår skolchef och våra politiker inte förstår att allt eller inget är rätt taktik. Vi kan inte bara förlita oss på digitala läromedel eller bara böcker.

Varje gång vi lärare upplever en brist i det digitala läromedlen och vill stötta upp med en bok i ett visst område/ämne så får vi alltid till svar att högre upp har man bestämt att det är digitala läromedel som gäller.

Där vi har hamnat nu har elever, båda svenska och utlandsfödda, inte är rätt förutsättningar för att lära sig språket.

De får inte träna handstil (ett av kraven i läroplanen för att få betyg i svenska) och andra viktiga delar av språket.

Eftersom vi lärare gör allt för att lära våra elever så har vi blivit tvungna att kopiera från existerande böcker, och får reprimander för att vi har för höga utskriftskostnader.

Integration börjar med språket, likaså betyg i andra ämnen. Snälla Sandvikens kommun, ge oss rätt förutsättningar för att få ett mer integrerat Sandviken.

Utbränd lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare