Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sänk ambitionsnivån i skolköken – de borde hålla sig till husmanskost

Apropå skolmaten.... Vad man än gör och vilken mat som än serveras verkar barnen aldrig bli riktigt nöjda.

Att få mat serverad varje dag är en ynnest och få i världen förunnat. Men jag förstår barnen. Jag förstår varför de alltid har något att klaga på, varför de bara tar potatis, ris, pasta eller en macka.

Inget ont om skolkökens ambitionsnivå, men har man inte förutsättningarna, råvarorna och den rätta kompetensen är det ingen bra idé att dra på för höga växlar.

Tittar man på en skolmatsedel från i dag och en från i går ser man att ambitionsnivån har förändrats, drastiskt. I dag serveras sådant som kycklingfilé med mangochutneysås och rostad potatis eller aubergine- och zucchinigratäng med chilisås. Rena restaurangmenyn. Medan om man tittar på en matsedel från säg 1990-talet innehåll den sådant som köttfärssås med spaghetti och pyttipanna.

Inget ont om skolkökens ambitionsnivå, men har man inte förutsättningarna, råvarorna och den rätta kompetensen är det ingen bra idé att dra på för höga växlar. Inför sina barns kalas vill man gärna baka förstklassigt, men så kommer man på att det kanske är bäst att hålla sig till chokladbollar och bullar ändå, eftersom det är på den nivån man faktiskt ligger på.

Jag tycker att skolköken ska sänka sin ambitionsnivå och se sig själva i spegeln och fråga sig vilken nivå de faktiskt ligger på. Är man i klass med Berns salonger, ja men servera då gärna vildandsbröst med citrusmousse, men är man som de flest av oss på en hushållsnivå, gör man bäst i att hålla sig till vanlig husmanskost.

Fredrik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare