Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sätt Sverige i karantän så vi kan fira vår student

Vi vill att Sverige sätts i karantän så att vi ska kunna få ta studenten som alla andra. Många länder har satt sig i karantän förutom Sverige. Tror de att de spelar smarta då? Nej, är svaret, eftersom flera människor dör!

Sätt Sverige i karantän så att färre människor drabbas av det. Hur svårt kan det vara? Hur snåla kan man bli? Det finns länder med mycket sämre ekonomi än Sverige men som tänkt på sitt folk och satt sig i karantän i mer än två veckor, så vad är det statsministern Stefan Löfven håller på med? Detta är inget skämt, ni måste förstå att vi inte gynnas av det.

Mycket som planerats har ställts in. Ni tänker låta arbeten kvarstå men ställa in studenten? När ni låter folk arbeta så sprids viruset snabbare och det vet ni mycket väl, inklusive statsministern! Tänk inte på ekonomi, tänk på ert lands befolkning. Ta detta på allvar snälla ni, skulle inte detta vara en demokrati med mänskliga rättigheter? Inget av det syns längre.

Vi vill ha en student som alla andra har fått, vi har kämpat och slitit för att fira det på rätt sätt, inte för att höra att det ska ställas in. Vi vill ha det i juni och det har vi rätt till och det kan hända om ni sätter Sverige i karantän. Blunda inte för verkligheten, snälla. Ekonomin kommer gå att lösa, tänk på befolkningen och stoppa spridningen av smittan. Det räcker nu!

N.M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare