Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska vi behöva få en till högerreaktionär kvinnlig partiledare?

Det räcker tydligen inte med två högerreaktionära kvinnliga borgerliga partiledare. Nu har Nyamko Sabuni meddelat att hon kandiderar som partiledare för Liberalerna. En före detta integrations- och jämlikhetsminister som inte direkt haft några framgångar vare sig i integration eller jämlikhet.

Hon har stöd av partiets höger, som inte vill samarbeta med socialdemokratin. På sin presskonferens i torsdags nämnde hon inte SOCIALLIBERALISM en enda gång.

Hon verkar driva samma högerpolitik som Björklunds partistyrelse. Tillsammans med kvinnnofientliga Ebba Busch-Thor som representerar en solidaritetstanke som bara handlar om välgörenhet. Det är inte fråga om att människor ska förbättra sin situation. Tiggaren förblir tiggaren, den rike förblir rik.

Annie Lööf har den extrema högerkvinnan Ayn Rand som förebild.

De tre befinner sig fjärran från Alexandra Pascalidou som talade i Bomhus Folkets Hus i måndags. Hon talade om kvinnor och klass. Tänka sig att någon pratar om KLASS 2019. Hon talade om mänskliga rättigheter och sin bok Mammorna. Den handlar om kvinnor i Sveriges fattigaste förorter. Den handlar om våldet och kampen för sina barn och en värld som oftast vänder dem ryggen. Ingen medelklassvärld som riksdagens kvinnor representerar.

Tänk om vi åter börja tala om solidaritet och grundläggande mänskliga rättigheter. Är det bara en dröm eller handlar allt om den borgerliga välmående medelklassen?

Lasse Gärdeman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare