Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska vi importera från kolkraftverk när vår egen el inte räcker?

Annons

Fråga till Miljöpartiet och Naturskyddsföreningen.

Läste i tidningen att den nya datahallen i Gävle kommer att dra lika mycket el som hela Gävle när den är färdigbyggd. Dessutom byggs det även datahallar i Sandvikenområdet. Det byggs även en hel del i i övriga Sverige, och till detta kommer alla elbilar och elcyklar.

MP och Naturskyddsföreningen vill stänga ner kärnkraften och bygga tiotusentals vindkraftverk till havs och på land. Hur har ni tänkt när det är 20–25 grader kallt och vindstilla?

Ni vill ju även ha solceller överallt. Förutsättningen för att det skall ge el är sol. Ibland kan det vara mulet flera veckor i rad med regn. Är tanken att vi skall importera el från Tysklands kolkraftverk eller Putins gas?

En annan fundering: vad skall vi göra med alla uttjänta batterier när den tiden kommer? Det har ju pratats mycket om förvaringen av kärnavfallet.

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare