Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skäms Sverige, EU och krigförande gubbar!

Jag kan åka till Grekland och ta med mig min familj: äta och dricka, sola och bada. Min familj kan återvända till ett land utan krig.

En annan familj flyr för livet med hopp om en framtid för sig och sina barn i Europa. Då döms mannen till fängelse när de lyckats ta sig till Grekland. Skäms!

Jag kan välja att inte åka till Afghanistan och riskera livet, medan Sverige skickar unga ensamkommande dit, även de som kanske aldrig varit där tidigare. Skäms!

Vi upprepar vår empatilöshet som bland annat judar drabbades av under 2:a världskriget. Lär vi oss inte av historien? Ska Sveriges statsminister om 75 år hedra offren för vår tids krig – de offer vi själva överger idag.

Det finns mycket mer att säga om dagens migrationspolitik och resursslöseri. Att utbilda unga, många ambitiösa, och sedan skicka iväg dem till elände, i stället för att ta tillvara den tillgång de kan bli i vårt samhälle. Ge dem redan nu drägliga villkor. Det här kan också handla om hur vår brist på empati, brist på solidaritet och ökade klyftor i samhället skapar och göder kriminalitet.

På sikt är det inte fler poliser vi behöver utan ett mänskligare samhälle.

Eva B Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare