Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skenheligt att M oroar sig över tonläge och god ton

Återigen är det debatt om Moderaternas oklara relationer till Sverigedemokraterna. Den här gången i Region Gävleborg.

Tidigare har debatten handlat om bland annat partiernas allt närmare samarbeten i politiska frågor. Nu handlar det om att M tycker att andras kritik av SD är ”kränkande” och inte håller ”god ton”. M tillrättavisar även media, som rapporterar på ett sätt som M anser opassande. Nämligen om kritik av SD.

Moderaterna har säkert sina egna interna skäl för att försvara SD (vilka de riktiga skälen egentligen är har ännu inte framkommit). Men att just M oroar sig så över tonläge och god ton är skenheligt och närmast hycklande.

Hur många gånger har inte Moderaterna själva, framför allt via sin egen riksdagsman från Gävle, kallat L och C i kommunen för ”socialister” eller talat om ”det nya socialistiska styret i Gävle”. Är det god ton? Är det trovärdigt att kalla liberala partier man tidigare samarbetat nära med för ”socialister”? Är det rimligt att kräva andras tystnad bara för att själv unna sig användandet av epitet om andra?

L och C bör alltså kallas socialister, anser M i Gävle. Men ingen tillåts påminna om SD:s nära förflutna, för det hör inte till ”god ton”, enligt M i Regionen. Det här håller ju inte ihop. De moderata budskapen spretar snarast helt okontrollerat för närvarande.

Det finns flera ordspråk som beskriver Moderaternas nuvarande osammanhängande agerande. Sten i glashus, dubbla måttstockar och sopning kring egen dörr är några.

Gazale

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare