Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skogar måste vårdas för att ge avkastning

Kommentar till insändaren "Naturskogarna skövlas när snabba pengar ska in".

Vad är naturskog. Det är skogar som vuxit utan mänsklig påverkan i årtusenden. De finns nästan ingenstans (om man undantar Amazonas) i världen idag. Som förhållandena är i andra länder är skogar en ekonomisk tillgång som måste vårdas för att ge avkastning.

Jag håller med om att kalhyggen breder ut sig mer och mer och oskötta skogar brinner oftare och orsakar kalmarker av större dignitet. När det gäller förekomsten av kalhyggen kan man läsa boken "Bolackare" av P J Vedin (tidigare journalist på Arbetarbladet).

Det ligger nära till hands att dra paralleller med hur större skogsägare och skogsägarföreningar sköter skogen idag när man ser de många kalhyggena även i våra trakter. Stora skogsägare köper upp så gott som orörda skogar och kalavverkar till och med med hjälp av skogsägarföreningar. (Mammon är stark pådrivare)

Naturintresserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare