Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Skolbarn tvingas till svält och sexuell underkastelse – medan samhället hejar på

Annons

Tänk dig att du varje dag kommer till jobbet och möter 22 barn i åldrarna 10-12 år. 11 av dessa barn är flickor, 9 av dessa flickor tvingas bära en mask, en mask för att dölja sin sexualitet. 10-åriga flickor som anses vara sexobjekt och ska döljas. Klockan 07.50 släpps flickorna av utanför din arbetsplats, kl. 15.00 hämtas de. Väl hemma måste de stanna inne, det vet du om för det talar barnen öppet om, de anser inte att det är något fel med det.

Varje fredag får du uppleva något som kan kallas ett kosläpp, du tar med dig barnen ut i skogen och den lycka och euforiska stämning som blir är magisk. Det spöregnar en fredag, du frågar barnen om de vill se en film istället eller om de vill gå till skogen. ALLA vill gå till skogen, trots att de inte har kläder för det. Lyckan är total, samtidigt som du ler bär du känslor av sorg inom dig. Du kämpar för varenda unge, kämpar mot föräldrar för att barnen ska få vara med på idrotten och simlektioner. Efter mycket om och men går föräldrarna med på detta men enbart om barnet (flickorna) bär en heltäckande dräkt. Den kommer försvåra simningen, men barnet får ju ändå vara med.

Just idag när du kom till jobbet är barnen otroligt låga, något är annorlunda. Även pojkarna är påverkade och du undrar om alla haft en dålig helg. Efter förmiddagsrasten är alla okoncentrerade och gäspar. Något är fel, sjukdomsepidemi på gång? Det är dags för lunch, du äter med barnen. Men barnen äter inte. Då förstår du, de får inte. 14 av barnen får inte äta eller dricka mellan 04.00 på natten till 21.10 på kvällen. Denna svält ska pågå i 31 dagar och du vet att i början på juni går solen ner vid 23. Under 31 dagar ska barnen du möter svälta och du kan inte göra något åt det.

Varma dagar väntar, avslutande prov som kräver mycket av barnen, men de får inte äta eller dricka. Efter 3 dagars svält är barnen så påverkade, hur kommer det vara efter 23 dagar? Du undrar varför ingen gör något? Hur kan detta pågå? När du kämpar för barns rättigheter, barnkonventionen och andra samhällslagar. Men dessa barns föräldrar står över dessa lagar, Mohammed är en profet, han tillhör en religion som kallas Islam och så fort dessa barn förknippas med muslimer så är allt tillåtet, till och med denna tortyr som pågår medan samhället tittar på.

Lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons