Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skrota den värdelösa Skola 2025-utredningen

Annons

Skäms kommunledningen, över er inkompetenta hantering av skolfrågorna! Nu är jag i farten och hugger igen. Jag tar mig rätten att vara vad en del människor tycker oförskämd, men här får man inte skräda orden.

Jag hävdar att kommunledningen inte vet vad den håller på med i skolfrågorna och det är särskilt allvarligt att S i sina egna led har en av landets främsta auktoriteter på området, som är aktiv i partiet och boende i Sandviken. Men enligt jantelagens alla principer vägrar man att ens lyssna på henne, Åsa Morberg, och låta henne få en framträdande roll i frågorna. I stället låter man, vad jag har sett, tjänstemännen fösa kommunledningen framför sig och förstöra möjligheterna att få en bra lösning på skolfrågorna. Tyvärr saknas i allt för hög grad förtroendevalda på framskjutande poster som kan och får matcha tjänstemännen.

Det är en kränkning av kommuninvånarna att kommunalråden (S, C, L) med närmaste anhang, som jag anser uppenbarligen saknar erforderliga kompetenser på området tar på sig att hantera dessa frågor. Se bara den hittillsvarande synnerligen klantiga hanteringen! En gyllene regel i arbetslivet är att man får bara åta sig ett uppdrag om man har kompetens för det – om inte ska man överlåta det till dem som är lämpade. Här anser man att bara för att man har tagit makten genom att köpa C:s och L:s lojalitet så är man kompetent att besluta och hantera allt, och dessa lydpartier följer bara efter.

Så min uppmaning till kommunledningen är: Förkasta de synnerligen värdelösa Skola 2025- och landsbygdsutredningarna. Kliv ner från era höga hästar och börja med att låta Åsa Morberg få en framträdande roll i hanteringen av dessa frågor. Bryt samarbetet med C och L för de tillför inte något! Om ni inte gör det kan jag garantera att SD går ännu starkare framåt och det är inget jag önskar.

Olov Göransson, f.d Liberal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare