Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skyddsnätet tar hand om äldre som inte kan betala boendet

Kommentar till "Gamla trivs på nya äldreboendet Tallmon – men fick chockhöjd hyra".

Visst är det dyrt, tycker en anhörig i ett reportage i Arbetarbladet. Klart att 11 000 kronor i månaden är mycket pengar, men hade han inte kunnat betala hade han i alla fall kunnat bo där med hjälp från socialtjänstlag och övriga skyddsnät som finns för våra äldre.

Han får inte många tusen kvar i månaden anser en anhörig, men hur mycket behöver han? Jag tror att äldre har ett existensminimum på 4 923 för 2019 till egen omkostnad. Behövs det mer så får eventuella besparingar täcka det behovet.

De äldre trivs och mår bra och det är väl ändå huvudsaken för våra gamla, inte att kanske spara pengar till sina barn. Skulle det fattas medel ställer jag så gärna upp och hjälper mina föräldrar som tack för allt de gjort för mig under alla år.

Kom ihåg att alla får den omsorg som krävs, har du pengar får du betala mer – har du inga får du samma vård. För de äldre som oroar sig för ekonomi – se till att inte ha en krona i tillgångar utan ge bort dem som gåva. Ett tips till dem som vill att andra ska finansiera våra äldres omhändertagande. För en person som har 35 000 i pension räcker inte en månadskostnad på 1 1000, utan en betydligt högra avgift tas ut med rätta!

gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare