Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skyltar och regler behövs i den här korsningen

Övergångsstället vid korsningen Valbogatan–Engelbrektsgatan är borttaget, men gång- och cykeltrafikanter tycks tro att det är fritt fram för dem att ignorera alla trafikregler och bara korsa utan att ge företräde till bilar. Vid just denna korsning gäller samma trafikregler för gång- och cykeltrafikanter som för alla fordon, och här har bilar företräde.

Ponera att en bil kör i 50 längs Valbogatan från Västra vägen och kommer till denna korsning som har häckar till höger som gör det till en ganska blind korsning. Bilar som kommer från Engelbrektsgatan ska lämna företräde, men cyklister som ibland kommer i högre fart än bilar brukar inte ens sakta ner för att korsa här. Dessutom har de sällan lysen, reflexer eller hjälm.

Jag går mer än jag åker bil inne i stan, och för mig är det väldigt tydligt vilka gång- och cykeltrafikanter som har körkort och därmed kan trafikreglerna, och vilka som inte har körkort. Över huvud taget börjar trafiksituationen i dagens samhälle bli utom kontroll. Det finns inga poliser som har möjlighet att sitta vid denna korsning i en timme och ge böter till de som bryter trafikreglerna, må det vara gång- cykel- eller biltrafikanter.

Vid polisers frånvaro måste andra kliva in och göra det solklart vad som gäller. Skyltar och regler är kanske inte så roligt men ibland räddar de liv. Jag har som biltrafikant inga problem med att övergångsstället här kommer tillbaka. Bara jag vet vad som gäller.

Mer poliser nu

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare