Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Släng inte skräp på marken!

Det finns många goda varor i affären som ligger i en plastförpackning. Plasten är farlig för miljön och allt levande. När det regnar så spolas allt skräp ut i havet och plasten går sönder.

Jag vet att många som köper varor till exempel chips slänger förpackningen. Men alla vet att det finns många papperskorgar. Om man går fem minuter ser man två eller tre papperskorgar vid trottoaren. Jag anser att många som slänger plast på marken i stället för papperskorgen skulle få böta. För det första är det viktigt att när man köper något i affären, som chips eller läsk, då måste skräpet ner i papperskorgen. Annars hamnar det till slut i havet. För det andra blir det dyrt för kommunen som ska städa undan allt skräp. De pengarna skulle kunna användas till något bättre.

Ni kanske inte tycker som mig att det är bra med böter men hur ska man få människor att förstå att inte kasta plast på marken?

En som är rädd om miljön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare