Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta spara ihjäl Sverige och diskutera sakligt en Svexit

Att det finns tokiga konsulter som kan föreslå vad som helst för att tjäna pengar är allmänt känt. Det kan vara allt från att sluta med centrala lagar för sjukvården så att de får gå i stabsläge när det är slut på gummihandskar - redan innan covid

Men vi borde ha tjänstemän politiker som tänker lite längre än vad näsan är lång! Vardagslivet i Sverige för svenskar har blivit fattigare och vård och omhändertagande av både barn och äldre, generellt sätt, har ont om pengar i Sveriges flesta kommuner, vilket bäddar för fler idiotkonsulter att komma in. Samtidigt som vi betalar enorma summor till EU och nu även i ny uppgörelse på G skall göra framtida generationer skuldsatta för pengar skall utbetalas till länder som har misskött sin ekonomi och ofta även demokratin!  

Vi har på grund av konsulter och ej kritiska politiker och tjänstemän  börjat bygga en fullständig idiotlösning av ny så kallad snabbjärnväg mellan några överhettade städer i södra Sverige! Det vill säga Miljöpartiet har lurat på en svag regering under rubriken ett "miljövänligt projekt".

Men projektet är motsatsen! För enorma summor ska vi höja hastigheten endast 100 kilometer när det redan finns moderna lösningar som till exempel magnetbanor i luften som gör att vi slipper dödsfall med obevakade järnvägsövergångar och döda 5 000 däggdjur per år på nuvarande markbanor. Istället för att bygga säkert riktiga höghastighetståg som kan gå i 650 km i timmen och binda ihop Sverige mer miljövänligt och göra en långsiktig finansiering så att en statens järnväg åter kan göra så  järnvägen bygger ihop Sverige och samtidigt kortsiktigt rösta upp de befintliga markförlagda järnvägarna till x2000-standard, så att vi slipper olika återkommande förseningar på grund av tekniska fel som bygger på dåligt underhåll.

Stefan Fuchs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare