Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta upp med häxjakten på oss rökare!

Annons

Svar till "Löneavdrag för ett cigarettpaket om dagen":

Nu får det väl räcka med den här häxjakten på oss rökare. När ska det räcka tycker du?

Det finns en stor grupp människor som tycks tro att det är deras kall här i livet att förfölja oss rökare och tala om för oss vad vi ska göra och inte göra, var vi får vara och inte vara. Vad mig beträffar, är jag lika mycket en självbestämmande människa som gör mina egna val här i livet precis som du har rätt att göra. Jag lägger mig inte i hur du lever ditt liv, så du behöver inte bekymra dig om hur andra lever sitt liv.

Du har valt att inte röka och jag har valt att röka, svårare än så är det inte.

Det finns idag lagstadgat att vi rökare inte får röka överallt och det kan jag tycka känns ok i flera avseenden. Jag har inga problem med det och det tror jag att flera rökare håller med mig om. Om du känner dig exkluderad på din arbetsplats är upp till dig, dock kan du inte ge rökarna, som grupp och kollektiv, skulden för det. Hur det ser ut på din arbetsplats känner jag inte till, men att inbilla sig att man ska med bestraffning och hot, ska få oss rökare att sluta röka, är så befängt så det blir löjligt.

Löneavdrag för ett ciggpaket om dagen, säger du. Jag säger löneavdrag för människor som mobbar och hetsar mot sina arbetskamrater.

Kanske du skulle försöka med en annan strategi på din arbetsplats, istället för att klaga och gnälla. Det kan hända att du då får vara med i gemenskapen, vad vet jag.

E.S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare