Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snacka om att tappa ansiktet

Hur i hela friden kan Socialdemokraterna måla in sig i ett hörn och förnedra sig så till den grad bara för att behålla en konstlad regeringsmakt? Jag vet att det handlar om att hålla Sverigedemokraterna utanför, tydligen till vilket pris som helst men kan det vara värt detta?

SD står med armarna i kors och mungiporna uppåt och beskådar virrvarret och ser framgångarna växa efter varje opinionsundersökning tack vare denna horribla konstruktion.

Trots att jag inte är socialdemokrat tycker jag synd om Stefan Löfven. Vore jag som han skulle jag kasta in handduken och omgående begära nyval och kan inte detta genomföras bara bryta samarbetet. Socialdemokraterna skulle öka med 10 procent på en vecka. SD skulle i den motsatta vågskålen minska med nästa lika mycket. Det skulle med andra ord inte vara någon risk med ett nyval. Tvärtom skulle ett så historiskt stort och statsbärande parti som Socialdemokraterna kunna kalla till presskonferens med glöd i blicken och högburet huvud. Öppna dörrarna och vädra ut den unkna luften genast och visa var skåpet ska stå.

Helge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare