Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snälla Gefle IF, gör inte om samma misstag

Gefle IF hade inför säsongen 2019 det ganska lågt ställda målet att stabilisera sig i division 1. Målet om stabilitet var den första delen i den nya treårsplanen som på lång sikt innebär att när säsongen 2022 startar ska klubben vara tillbaka i elitfotbollen. Hur stabilt blev det? När vi nu summerar säsongen kan vi konstatera att vi slutade en poäng över negativt kval.

Gefle IF har anor från 1882 och engagerar många människor. Från barn, ungdomar och ideella krafter inom den breda basverksamheten till alla lojala supportrar som de senaste åren nästan bara har fått lida men som ändå följer laget överallt. Vi hamnade i bottenskiktet av den vanliga ligan men i topp av publikligan. Det vi har tvingats uppleva de senaste säsongerna, med ett ras genom seriesystemet och två pinsamma derbyförluster mot Sandviken, är ovärdigt vår förening.

Hur kunde vi hamna här? Det är en lång kedja av slarviga och felaktiga beslut som har lett fram till att vi är där vi är idag. Det handlar om misslyckade rekryteringar och rekryteringar som aldrig gjordes.

Elitverksamheten är den resultatinriktade del som när allt kommer omkring bär upp resten av föreningens verksamhet. Denna del måste därför vara högst prioriterad och arbetet med den måste ske med betydligt mer noggrannhet och skärpa än vad som har varit fallet under de senaste åren.

Tyvärr har en röd tråd genom säsongen varit en bristfällig spelidé med ett misslyckat anfallsspel där vi gjorde minst mål i hela serien. Utöver ett tydligt spelupplägg har även en sportchef länge saknats.

Efter klubbchefen David Norell-Husseins avhopp har styrelsen beslutat att ersättaren ska ha dubbla roller och vara både klubbchef och sportchef. Även om den kommer väl sent, välkomnar vi förskjutningen mot det sportsliga. Vi önskar också att den nya klubb- och sportchefen har ett mycket tätt samarbete med tränaren och att de jobbar kring en gemensam idé om hur vi ska spela.

Vår åsikt är att det med nuvarande tränarduo, Marcus Bengtsson och Jonas Andersson, inte är realistiskt att fullfölja treårsplanen. Vi vill dock poängtera att hjärta för föreningen är något vi värderar högt och vi vet att det finns både hos Marcus och Jonas.

Huvudtränaren Marcus Bengtssons kontrakt går ut efter den här säsongen. Marcus är en väldigt sympatisk person och vi uppskattar verkligen att han alltid har försökt föra en dialog med supportrarna, trots tunga motgångar. Vi vill tacka honom för all den tid han har lagt ner på klubben och herrarnas A-lag, men vi tror inte att han är den som kan utveckla det här laget spelmässigt och göra så att vi lyfter i tabellen.

Vi har gått igenom ett ekonomiskt stålbad. För första gången på länge kan det bli ett ganska trevligt bokslut. Hela föreningen kommer att tjäna på att vi nu lägger satsningen där den som mest behövs. Men det krävs också att denna satsning är ordentligt genomtänkt.

En ny sportchef ska in. En ny tränare ska in. Två kolossalt tunga och viktiga poster och den här gången måste rekryteringarna bli rätt. Snälla, gör inte om samma misstag som tidigare.

Carrickläktarens styrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare