Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snälla kommunen, lägg tio kronor mer på skolmaten

I dagens skolor är det allt färre och färre som äter skolmaten för att det serveras mat som ingen äter till exempel torr fisk och bränd mat. Ska det verkligen vara så? Därför är jag en som vill förnedra skolmaten till de bättre. 

Att lägga tio kronor extra per person på skolmaten gör så att det blir fler som äter maten och blir mätta. Då kan eleverna prestera bättre i skolan och hemma med läxorna eftersom de blir piggare. En risk som uppstår när eleverna inte äter tillräckligt på lunchen är att det blir pratigare på lektionen och det vill väl ingen lärare?

Vi elever behöver tallriksmodellen när det gäller maten för att kunna växa och utvecklas. Maten gör så att kroppen blir friskare och mer hälsosam. När eleverna blir friskare så blir alla elever mer närvarande i skolan och får inte frånvaro på grund av sjukdomar. 

Politiker och kommunen tycker kanske att maten är bra och att man inte ska lägga pengar på saker som redan är bra. Jag tycker att politikerna ska lyssna på vad eleverna tycker för det är dem som äter maten inte politikerna. Tio kronor är inte mycket om man tänker på vad mycket kommunen lägger på annat. När eleverna får bra utbildning och får ett bra jobb och betalar skatt mycket så tjänar kommunen på det i längden.

Snälla kommunen kan ni lägga tio kronor mer på maten så att fler äter skolmaten och då kan vi elever prestera bättre i skolan och få högre betyg och en bra framtid.

Lukas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare