Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snömos och politikersvammel kring Jernvallsskolan

Lars Karlsson (S) säger i en artikel i Din Lokaltidning att kunskapsförvaltningen, KF, tittar på flera förslag kring var förskoleelever kan börja i skolan och att flytten av högstadiedelen på Jernvallsskolan är en av de lösningarna.

LÄS MER: Föräldrarna till eleverna på Jernvallsskolan rasar mot föreslagen flytt

Lars säger att han kan tänka sig att detta är den bästa lösningen idag för helheten i Sandvikens kommun. Han säger att KF tycker att detta alternativ är bäst, och utifrån alla dåliga alternativ som finns, är detta minst dåligt.

LÄS MER: Därför sågar politikerna idén om storskola i Sandviken

Makabert att KF bara kunnat skaka fram dåliga alternativ. Min analys av processen är att KF kört detta tillsammans med Lars utan insyn eller involvering från övriga partier. Hur kan det komma sig att Lars tycker detta är den bästa lösningen? Vad får Lars för information från KF som ingen annan får under processens gång? Vad vet han som ingen annan vet?

På ett informationsmöte på Jernvallsskolan presenterade KF sina förslag. Genomgående dåligt underbyggda, inga risk- eller konsekvensanalyser gjorda, inga ekonomiska eller samhällsaspekter belysta. Apropå belysning så har man i Sandviken 2017-2019 lagt 39 MSEK på att byta ut gatubelysningen till LED. I Sandviken är EN lyktstolpe tydligen viktigare än ETT barn.

På informationsmötet sa man att man förkastat många förslag på grund av kostnader. Vad hände med barnen i fokus? Apropå integration, varför har man inte haft informationsmöte med Björksätraskolans föräldrar, vad tycker dessa? Är det bra integrering? Lars säger han vill ha en homogen grupp på Jernvallen. Motsägelsefullt?

Förundrad Förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare