Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokratin håller på att dö

Socialdemokraterna inom Gävleborgs län bör snarast kalla till en extra partikongress och välja nya förtroendevalda som är socialdemokrater och inte sitter där för att det är bra betalt.

Förr tog man alltid fram det röda Gävleborg där socialdemokratin har ett starkt fäste och inflytande. Av detta syns idag inte ett spår, utom någon enstaka kommun vilket går ut över sjukvården med misslyckade upphandlingar och konsultuppdrag, och lyxresor inte att förglömma.

Det är också dags att byta ut de många administratörerna mot sjukvårdspersonal. Säg upp allt samarbete med andra partier och ta det ansvar som socialdemokratin tog förr på egen hand. Vänsterpartiet har nu en ledning som gjort det allt omöjligare att samarbeta med, på grund av makthunger i stället för resultatpolitik.

Vi som levde på 20- och 30-talet vet hur det gick för kommunisterna i Tyskland efter samröret med nationalsocialisterna, eller den vanlig benämningen nazisterna. De utplånades med våld. LO bör ta sitt ansvar nu liksom då och ta över de viktigaste förtroendeposterna med folk som vet varför socialdemokratiska partiet bildades.

Det kan inte vara lätt för en socialdemokratiskt vald statsminister där förtroendevalda medarbetare inte vet vad socialdemokrati är.

Karl Gustaf Skoog, pensionerad statstjänsteman och socialdemokrat från födseln

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare