Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Som förälder saknar jag skolkatalogen

Annons

Som förälder saknar jag skolkatalogen enormt mycket. När jag blev förälder fanns de ännu och det var roligt att se vilka som gick i mitt barns klass, vilka de andra barnen var och på så sätt träna in alla namnen. Då kunde mitt samtal med barnen bli lättare och jag kunde få en bild av vem som var vem.

Att inte längre ta enskilda skolfoton av eleverna har jag full förståelse för, men vi föräldrar borde få tillgång till en skolkatalog med hela klassen på skolan åtminstone.

Ett exempel som har gjort det svårare är om det skulle förekomma mobbning. Jag kan be mitt barn peka på en bild istället för att barnet ska peka på skolgården eller i värsta fall aldrig få möjlighet att veta vem det är. Läraren kan givetvis kontaktas men ibland kan små saker lösas utan lärarnas inblandning. Eller att jag har ett namn innan jag kontaktar läraren.

Inte finns det bilder i klassrummen heller, kan det inte finnas bild på alla klasser digitalt?

Ja till klassfoto

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare