Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Spelar inte så stor roll vilken skola man går på – så länge man vill lära sig

Tydligen råder det platsbrist i skolorna i Sandviken till kommande läsår. Förslag är att stänga Jernvallens högstadium och flytta de eleverna till Björksätra och Murgårdens skolor istället. Föräldrar är upprörda att just deras barn behöver byta skola.

Vi var i samma sits när Norrsätraskolans högstadium stängde för ett antal år sen men det blev folk av barnen som behövde byta till Björksätraskolan då. De har klarat av grundskolan och även gymnasiet så tror inte det kan spela sån stor roll vilken skola man går på så länge man har bra lärare och vill lära sig.

Det jag tycker är mest konstigt är att Sandvikens kommun tillåter barn från andra kommuner att gå i grundskolan här i Sandviken. Då tar de upp platser som annars kunde gå till barn som faktiskt bor i kommunen. Det skulle vara roligt och veta hur mycket det kostar kommunerna att låta barn gå i skola i en annan kommun än den de bor i. Kanske dags att säga stopp och låta barn gå i skolan där de bor?

Undrande medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare