Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stefan Löfvens tal till nationen var lysande

Statsministern tal till nationen fick honom att växa i mina ögon. Ett lysande tal i vår svåra tid. Han visade verkligen att han är en statsman att lita på. Han talade om solidaritet och att vi ställer upp för varandra.

Samtidigt blir det en kontrast till vår nyliberala tid. Det mest komiska är väl att de som ropar högst på Pappa staten är de partier som annars kräver att vår gemensamma sektor ska privatiseras.

SD och de andra borgerliga partierna borde ta sig en rejäl funderare. Så fort en kris infinner sig glömmer man att man vill privatisera det mesta som drivs av stat och kommun. När kriser kommer tycker man att gemensamma sektorn ska ställa upp. Häromdagen krävde moderaterna mer stöd till företagen samtidigt som Volvo vill dela ut miljarder till ägarna. Företaget har permitterat 20 000 personer, och staten kliver in och avlastar med lönekostnaderna. Men Volvo vill ändå dela ut 12 miljarder till sina ägare!

Statsministern tal om solidaritet rimmar illa med tidens nyliberalism. Är det slutet på nyliberalismen vi upplever? Man kan ju alltid hoppas.

Lasse Gärdeman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare