Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa förfulningen – människor mår bra av vackra hus och omgivningar

Vad skapar en attraktiv stad eller by? Svaret är klassisk arkitektur, välbevarat kulturarv, vackra parker och byggnader. Tiden då betongarkitekter och politiker med ”visionära” planer, det vill säga skatteslöseri och förfulning med så kallade ”märkesbyggnader” eller ”något som sticker ut”. Byggnader eller kvarter som får ökända namn, det vill säga anses vara ohyggliga av allmänheten. Betonggetton, konstiga glaslådor, sterilitet, gråhet, fulhet, konstigt, bisarrt. Den tiden är förbi.

Äntligen börjar politiker få upp ögonen för förfulningen av Sveriges städer och orter och faktiskt gör en förändring. I Upplands Väsby har man beslutat att faktiskt lyssna på de som skall bo och se byggnaderna och kvarteren. Moderaterna har tagit detta mycket viktiga steg och förorten i Stockholm kommer med all säkerhet minska sjuktal, öka turism, få en nöjdare och friskare befolkning och få en mycket finare och mer välkommen stad.

Sveriges Arkitekter kritiserade detta, det är ju mycket allvarligt att en branschorganisation går ut och motsätter sig demokratins gång och självklara vetenskapliga fakta! Människor mår bra av vackra omgivningar. Detta har klargjorts i en rad undersökningar och forskning. Dessutom är den klassiska arkitekturen det medborgare helst och mest vill ha.

Bra Moderaterna, att ni lyssnar på människor, era väljare, medborgare och skattebetalare och gör Sverige lite mer vackert och trivsamt!

Klassisk Arkitektur

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare