Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa nedmonteringen av Söderfors!

Att Tierps kommun under de senaste åren har skurit ner på den kommunala servicen i Söderfors råder det inget tvivel om. Den konstfrusna bandyplanen har tagits ur drift, ålderdomshemmet Hällbacka har lagts ner, vilket tvingat de boende att flytta till andra orter, lekplatser har demonterats runt om i bruket och i vissa fall har de monterats upp på annan ort, Solgläntans förskola har fått flytta ur sina lokaler och Söderfors bad och camping har sålts. Listan på kommunala nedskärningar som har drabbat Söderfors har blivit oroväckande lång på en kort tid.

LÄS MER: Söderforsborna upprörda efter besked om att badet stänger – samlar namn i protest

När man nu läser och hör om hur kommunen vägrar att ersätta badets nya ägare för de kostnader som har uppstått på grund av det stora läckage som finns i anläggningen, trots löfte om ersättning, är det lätt att bli frustrerad. Speciellt med tanke på att styret i kommunen så sent som i somras gjorde allt de kunde för att öppna Vendelbadet i Örbyhus i kommunal regi, trots att den anläggningen hade ett ännu större läckage än vad som nu är fallet i Söderfors. När badet och campingen nu kan tvingas stänga kan det lokala näringslivet komma att förlora en viktig inkomstkälla under sommarhalvåret.

För att komma ur situationen med badet med någon form av heder i behåll har styret i kommunen två alternativ: Håll löftet om att ersätta företagarna som driver badet så att de kan fortsätta sitt fina arbete eller köp tillbaka badet. Eller laga läckan, och driv det i kommunal regi. Oavsett vilket så förtjänar brukets invånare att badets fortlevnad säkras.

Söderfors Socialdemokratiska förening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare