Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa pengarullningen för ombyggnad av Rörbergs flygplats

Äntligen tog man ansvar i Söderhamn att öppna tankningsmöjligheter för Jet-A1 som blåljushelikoptrar behöver. Gävle kommun tog aldrig sitt ansvar och har kapitalt missförstått att man har ett behov att tanka på sträckan Uppsala/Arlanda till Sundsvall.

Nu återstår att lösa en helikopterplatta med tankning i Gävle om man håller fast vid att förstöra Gävle flygplats till förmån för en detaljplan. Om några år dras ny järnväg förbi Regionsjukhuset och då rivs och försvinner den befintliga helikopterplattan. Vilka idéer poppar upp i kommunfullmäktige den dagen? Kommer ni att föreslå en flytt av Regionsjukhuset till Söderhamn? Eller ny landningsplats där bilar idag parkeras?

Politiker som sitter under nuvarande mandatperiod måste ju tänka på hållbara lösningar som ska kunna fungera under kommande mandatperioder. Pengarullningen på detaljplan för Gävle flygplats, ny helikopterplatta, ny brandstation måste få ett slut. Det är skattepengar ni använder som monopolpengar. Det är våra pengar ni bränner.

Stora belopp kommer att behövas för att sanera hela Gävle flygplats från det brandskum, PFAS, som förgiftar vårt dricksvatten. Gävle kommun har varit verksamhetsansvarig för Gävle flygplats och hos Gävle kommun kommer notan att hamna. Spiken i kistan kan bli ett läckage från den nya transformator som politiker vill placera på vattentäkten. Då kan siste man släcka lyset i Gävle för då flyttar säkert även de politiker som fattar dessa beslut också.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare